woensdag 16 november 2016

Hal lamp

Hallo,
Zoals beloofd, alweer snel een blog :-)

Hierbij een verslag over onze hal lamp.
Deze heb ik zo'n 2,5 jaar terug gekocht in Sneek (daar werkte ik toen nog) tijdens mijn pauze bij een particuliere kraamverkoop in een gezamenlijk gebouw. De lamp was qua model helemaal mijn smaak maar de kleur niet, afijn...daar kon ik wel wat mee.
De lamp miste ook een afdekkapje tegen het plafond aan maar die zijn wel los te koop...alleen wel heel duur, kwam ik achter...en natuurlijk zocht ik een bepaald 'model' en grootte die ook niet voor de hand liggen...(wat heb ik me op de hals gehaald!?) De grootte was nodig omdat het plafond ook niet mooi was weggewerkt/gestuukt in het verleden(we dachten eerst nog aan een ornament maar dit wordt dan zo druk (en dus niet sober) 
Die zoektocht duurde dus een tijdje, want ja,
het moet wel in één keer gekleurd worden (dat is wel zo mooi)

Tot afgelopen mei, toen was er weer de jaarlijkse rommelmarkt in het dorp, en zag ik een foeilelijke, oude (nee, deze was écht niet 'mooi en sleets' oud) hanglamp met wél het juiste afdekkapje! En dat alles voor slechts €2,-! ;-)
Rond die periode waren we met andere projecten bezig (zie vorige blogs) dus de lamp moest nog even wachten...tot afgelopen september.

 


Na het schuren eerst een witte primer aangebracht.



Om het vervolgens van 2 lagen Charcoal Black te voorzien van Le NoiretBlanc. En daarna af te lakken in een matte finish.
Zo is ie uiteindelijk geworden....(nu de rest van de hal nog) 




Ook hebben we afgelopen periode de wand achter de eethoek alvast aangepast en is deze nu voorzien van een nieuwe ('blijvende') look. De lijst met indiaan en oude wandlamp zijn verwijderd en voorzien van een prachtig, roestig, oud stalraam en een wandornament voor een kaars.




 

 

Zoals je leest gaat alles hier wel door qua klussen (hetzij soms op een lager pitje dan ik in mijn hoofd heb) maar samen genieten en hier en daar een uitje in het weekend is ook heerlijk en belangrijk.

Lieve lezer, heel fijn en bedankt dat je dit leest en laat hier gerust een reactie achter of via IG of FB!

Groet Renate