vrijdag 20 november 2015

Vintage meisjeskamer

Hier weer een verslag over mijn belevenissen van de afgelopen weken.
Op de een of andere manier is mijn eerste verslag verdwenen....

Nou ja, zoals ik in mijn eerste verslag vertelde woon ik, samen met onze dochters (één van 3 en 1,5) sinds afgelopen september bij mijn (bijna)man in Wergea. Voorheen woonden wij boven de kapsalon genaamd Finishing Touch in Leeuwarden. Deze ben ik, na jarenlang erover dromen, afgelopen mei gestart. Zelf bedacht en ingedeeld met tweedehands kappersmeubelen, wat niet af te zien is trouwens, en samen met een timmerman en elektricien tot iets moois gebouwd. Kijk zelf maar even via www.kapsalonfinshingtouch.nl of via Facebook.
Mijn man, Catrinus, is vrachtwagenchauffeur en 4 nachten van huis. Ons sociale leven speelt zich voornamelijk in het weekend af en hebben niet altijd tijd of zin om iets te doen omdat het al zo kort is. Maar in die 4 jaar dat we samen zijn heeft hij altijd zijn huis aangehouden, dus uiteindelijk die definitieve verhuizing na het starten van de zaak.
Genoeg hierover.

Door de verhuizing kregen we ineens genoeg slaapkamers en kan elke dochter er een krijgen. De gelopen weken zijn we nogal druk bezig geweest met de slaapkamer van de oudste dochter. Dit was voorheen de slaapkamer van Catrinus zijn oudste dochter(17), maar deze gaat naar zolder waar een logeerkamer wordt gemaakt, zodat ze eventueel hier ook kan slapen. Binnenkort daar meer over... 

Eerst maar wat foto's van hoe 't was....

 
 
 Erg donker en niet meer van nu....

We zijn eerst begonnen met de 4 lagen oude behang weg te halen, laminaatvloer+ ondervloer eruit en toen dit klaar was ben ik begonnen met de schrootjes(vind ik wel mooi en van nu) te verven in de krijtverf. Er was mij in de winkel verteld dat je dit zo op het hout, mits er geen hoogglanslak op zat, kon verven. Eerst wel goed ontvet met StMarc.
Ik zag namelijk nogal op tegen het tig keer schuren van de schrootjes, wand én plafond, met de standaard matte lak. Uiteindelijk moest ik toch nog 3 keer verven want ik had helaas geen primer aangebracht waardoor de houtkleur er snel weer doorheen scheen(geen idee) en ik dit niet mooi vond. Al doende leert men...
Na het verven het behang erin geplakt, dit is van Studio Ditte, My Sweet Soap serie. Je ziet het niet goed op de foto's maar de 'witte' wanden zijn in een roze kruissteek aan elkaar verbonden en loopt door op iedere rol.
Mijn zus heeft de gordijnen op maat gemaakt. Deze komen van de Aldi en zijn verduisterend. Paar maanden terug in de actie geweest.
Het bed is van mij geweest en na het afkrabben maar zo gelaten.
Het meeste komt bij mij weg, de plaatselijke kringloop, Marktplaats of iets dergelijks, Alleen de lamp komt weg bij de Pronto wonen.
We hebben gekozen voor vloerbedekking, Castleton lichtgrijs, van de Kwantum. Deze trekken we door in de andere slaapkamers, wel zo warm.
Verder hou ik het maar een beetje rustig en toch gezellig en bovendien is mijn dochter er super blij mee en daar doe je het uiteindelijk toch voor... 
Zie hier het resultaat... 

 
 
 Leuk dat je de tijd hiervoor nam om dit te lezen en hopelijk tot gauw...

Groetjes Renate